17 mai 2024

Dâmboviţa – Zeci de poliţişti, mobilizaţi în stradă!

rutiȘase persoane sunt cercetate de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din Craiova.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit că autoturismul a fost radiat din circulație de autoritățile britanice.

De asemenea, alți doi conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau pe raza județului autoturisme ale căror autorizații provizorii de circulație erau expirate.

Totodată, 3 bărbați sunt cercetați de polițiști după ce au fost depistați conducând autovehicule, deși nu posedau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule ori corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, sau cărora exercitarea dreptului de a conduce le-a fost suspendată.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Acțiune a polițiștilor de la rutieră

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.940 de lei.

Din totalul amenzilor, 7 au fost pentru neutilizarea centurii de siguranță, 4 pentru opriri și staționări neregulamentare și 11 pentru nereguli descoperite în domeniul transportului de mărfuri și persoane.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Un conducător auto a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară 1,75 mᶟ de material lemnos fără a deține documente justificative de proveniență.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos și autoutilitara au fost confiscate.

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia deţinătorilor legali de arme letale şi neletale supuse autorizării cu privire la obligativitatea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia

Un bărbat de 39 de ani, din Găești, este cercetat de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor privind regimul armelor şi muniţiilor, după ce a fost depistat în timp ce deţinea la domiciliu o armă neletală supusă autorizării, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată.

Totodată, față de cel în cauză s-a dispus măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării, iar arma descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Cercetat de poliţişti după ce a sustras produse dintr-o societate comercială

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgoviște au fost sesizaţi de reprezentantul unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri din magazin.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat principalul bănuit, un tânăr de 28 de ani, care, în timp ce se afla în incinta magazinului, a sustras produse cosmetice, trecând pe lângă casa de marcat fără să le achite.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial