3 mai 2024

Dâmboviţa – Zarvă printre comercianţii necinstiţi! Poliţiştii NU le dau pace!

www.mariusbuga.ro_images_mpolSancţiuni contravenţionale de peste 130 000 de lei aplicate de poliţiştii dâmboviţeni

261 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi au acţionat în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

În cadrul acţiunilor,  au fost verificaţi 64 agenţi economici şi 672 de mijloace de transport.

Poliţiştii au aplicat 688 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de       130 978 de lei şi au constatat 14 infracţiuni.  

Din numărul total al amenzilor, 93 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 17 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 558 de participanţi la traficul rutier fiind amendaţi pentru abaterile comise.

www.mariusbuga.ro_images_polmILEGALITĂŢILE DIN DOMENIUL CIRCULAŢIEI PE DRUMURILE PUBLICE, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR DÂMBOVIŢENI

8 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, constatate de poliţişti în decursul a 4 ore 

Poliţiştii rutieri au depistat 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 56 de ani, în timp ce conduceau autovehicule neînmatriculate sau neînregistrate potrivit legii.

Cei 4 sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 335 alin 1 din Codul Penal.

De asemenea, un tânăr, de 24 de ani, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Tărtăşeşti, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localităţii Ciocăneşti, deşi nu deţinea permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autovehiculul condus de acesta nu era înmatriculat potrivit legii.

Alţi doi bărbaţi, de 23 şi 36 de ani, au fost depistaţi conducând autovehicule pe drumurile publice, fără să posede permis de conducere.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, respectiv „punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial