16 aprilie 2024

Dâmboviţa: VREME REA până mâine, la ora 23!

www.mariusbuga.ro_images_ploaie1Comunicat de presă

Atenționare meteorologică – Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică valabilă și pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
 COD GALBEN

Intervalul: 10 aprilie, ora 11.00 – 11 aprilie, ora 23.00

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ


În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile din sudul, centrul şi estul ţării unde va ploua pe arii extinse. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, în nordul Munteniei, precum şi în jumătatea sudică a Moldovei, cantităţile de apă vor depăşi local 30…40 l/mp şi izolat 60…70 l/mp.
În după-amiaza zilei de duminică se vor semnala descărcări electrice şi, izolat, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vor fi condiţii de grindină.


Notă: În restul Munteniei, inclusiv în municipiul Bucureşti, în Dobrogea şi în jumătatea de nord a Moldovei se vor cumula, în general, cantităţi de apă de 15…20 l/mp.

Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

10.04.2016

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial