19 aprilie 2024
Dâmboviţa – Trei grădiniţe, inaugurate la debutul noului an şcolar

Dâmboviţa – Trei grădiniţe, inaugurate la debutul noului an şcolar

gradiComunicat de presă

3 unități de învățământ din județul Dâmbovița, inaugurate cu prilejul debutului noului an școlar

Noul an școlar a reprezentat pentru localitățile dâmbovițene Raciu, Dragomirești și Dragodana, prilej de mare bucurie. Într-o atmosferă de sărbătoare, în fiecare dintre aceste localități a fost inaugurată astăzi câte o grădiniță, lăcașe în care zeci de generații vor descoperi tainele educației.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a participat alături de vicepreședintele Alin Manole la aceste manifestări, unde a ținut să transmită mesaje de felicitare pentru autoritățile locale, dar și succes în noul an școlar atât elevilor, cât și cadrelor didactice.

În comuna Raciu a fost inaugurat obiectivul de investiții „Realizare și dotare Grădiniță, sat Raciu”, în valoare totală de 1.403.316 lei, investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Îl felicit pe domnul primar și consiliul local pentru că, înainte de a pune pe hârtie necesitatea de a avea un sediu nou de primărie – pentru că este o clădire veche, s-a gândit la ceea ce este necesar pentru bunul mers al comunității. A investi în educație, a investi în realizarea de drumuri, în sisteme de canalizare, cred că este un act de normalitate (…) Am deplină încredere în colectivul de cadre didactice pe care îl aveți aici, condus de un director inimos. Sper ca ceea ce inaugurăm astăzi să fie de bun augur pentru comunitatea dumneavoastră. Mă uit la acești copii și cred că au nevoie să își desfășoare activitatea într-o clădire modernă, cu toate dotările necesare pentru a avea un învățământ de calitate (…) Sunt 112 obiective pe PNDL în infrastructura școlară din județul Dâmbovița, investiții ce vor fi finalizate. Aceasta este una dintre ele, iar noi sperăm să avem și altele pe viitoarele programe. Fac parte dintre aceia care cred că educația este o prioritate pentru noi ca popor, iar un popor educat are mai multe șanse de a răzbi în această lume, din ce în ce mai complicată”, a transmis Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

În localitatea Decindeni, comuna Dragomirești, a fost inaugurat obiectivul de investiții „Construire Grădiniță cu program redus”, finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), în valoare totală 485.564 Euro. Grădinița dispune de 4 săli de clasă.

O altă investiție inaugurată tot astăzi este cea din comuna Dragodana, sat Picior de Munte, realizată din buget local, proiect ce a presupus transformarea unei școli în grădiniță. Valoarea acesteia este de 400.000 lei.

Biroul Comunicare, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial