20 aprilie 2024

Dâmbovița – Traficanții de migranți au căzut în plasa DIICOT!

imigrantisMEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN TRAFIC DE
MIGRANŢI, ARESTAŢI PREVENTIV
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa şi procurorii  D.I.I.C.O.T. au ridicat 23.000 de euro, o armă cu aer combrimat şi mai multe documente şi înscrisuri, în urma unor percheziţii la membrii unei grupări  infracţionale specializate în trafic de migranţi proveniţi din Congo.  3 dintre cei  în cauză au fost arestaţi.
La data de 23 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmboviţa au efectuat 8 percheziţii, dintre care 7 în judeţul Dâmboviţa şi una în Giurgiu, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi. La acţiune au participat poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi jandarmi.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate  mai multe documente şi înscrisuri, 23.000 de euro şi o armă cu aer comprimat, deţinută fără drept.
Din cercetări a reieşit că gruparea infracţională şi-ar fi desfăşurat activitatea în perioada 2012-2015, pe teritoriul României, în scopul racolării, îndrumării şi călăuzirii unor cetăţeni străini, cu precădere de origine congoleză, în vederea trecerii frauduloase a frontierelor de stat, pe ruta Congo – Coasta de Fildeş – Uganda – România – state vest europene, în special Franţa şi Belgia.
COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE
Târgovişte, Bulevardul Carol I nr.64, România
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial