28 aprilie 2024
Dâmboviţa – Sărbători în siguranţă! Zilnic, peste 200 de polițiști, mobilizaţi în stradă

Dâmboviţa – Sărbători în siguranţă! Zilnic, peste 200 de polițiști, mobilizaţi în stradă

Webp.net-resizeimage (3)În minivacanța de Crăciun, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi la datorie și vor acționa pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care pot afecta liniştea și siguranța cetățenilor, dar și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale impuse în contextul pandemiei de COVID-19

În cele trei zile libere ocazionate de Sărbătoarea Nașterii Domnului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi la datorie pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, combaterea infracțiunilor, dar și pentru a verifica respectarea regulilor de protecție sanitară.

Zilnic, peste 200 de polițiști vor fi angrenați în cadrul acțiunilor, cei mai mulți fiind de la structurile de ordine publică, rutieră și investigații criminale.

La activitățile organizate sunt mobilizați și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștii dâmbovițeni, alături de celelalte structuri cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor efectua verificări în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și la terase sau restaurante, pentru a proteja sănătatea cetățenilor prin descurajarea organizării unor activități care ar putea contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, polițișii de la rutieră vor acționa, pe raza întregului județ, pentru a preveni producerea unor accidente de circulație și pentru a se asigura că fiecare deplasare este făcută în condiții de siguranță.

Scopul acțiunilor nu este de a aplica sancțiuni, ci acela ca toți cetățenii să conștientizeze că sănătatea și viața tuturor persoanelor sunt cele mai importante!

Pentru a petrece în siguranță minivacanța de Crăciun, polițiștii vin în sprijinul dumneavoastră cu o serie de sfaturi utile:

Recomandăm cetățenilor să adopte o conduită preventivă, să respecte normele de conviețuire socială și măsurile impuse pentru prevenirea și limitare infecției cu virusul Sars-CoV-2.

Manifestați prudență și responsabilitate prin respectarea măsurilor luate de autorități pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Purtați masca de protecție și păstrați o distanță fizică de siguranță față de celelalte persoane, în special atunci când va aflați la cumpărături sau în alte locuri unde există posbilitatea de a se forma aglomerări de persoane.

Supravegheați bunurile pe care le dețineți pentru prevenirea furturilor din genți sau din buzunar.

Totodată, fiți vigilenți și nu lăsați bagajele nesupravegheate ori în grija unor străini și nu împrumutați telefonul mobil sau alte gadgeturi persoanelor necunoscute!

De asemenea, în cazul în care plecați de la domiciliu, nu faceți public acest lucru și nu postați pe rețelele de socializare mesaje sau fotografii din care să reiasă absența dumnevostră.

Dacă vă deplsați cu autoturismul, interesați-vă despre condițiile meteo prognozate pentru zona pe care urmează să o tranzitați. Dacă pe traseul respectiv sunt anunțate fenomene meteorologice periculoase, vă recomandăm să amânați călătoria.

Totodată, este important ca în această perioadă, pentru siguranța dumneavaostră și a celor din jur, să nu folosiți obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice decât în condiţiile şi în locurile permise de lege. Vă reamintim că deţinerea sau comercializarea ilegală a acestora se pedepseşte!

Evitați să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru a achiziționa diferite bunuri! Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”!

Pe de altă parte, este important să nu consumați băuturi alcoolice în mod excesiv să nu răspundeți la provocări cu violență și să încercați să aplanați eventualele conflictele.

Sesizați orice încălcare a legii prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență sau la cea mai apropiată unitate de poliție!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial