18 mai 2024

Dâmboviţa – Şase persoane rănite în 7 accidente de circulaţie!

accagALEGE VIAŢA! Respectă regulile de circulație!

În perioada 30 noiembrie – 02 decembrie a.c., pe raza localităților Târgoviște, Găești, Gura Ocniței, Poiana și Pitaru s-au produs șase accidente de circulație, soldate cu vătămarea corporală ușoară a șase persoane.

Din verificări a reieșit că unul dintre șoferi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și alți doi conducători auto nu ar fi acordat prioritate de trecere vehiculelor sau pietonilor.

De asemenea, un accident de circulație s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și celelalte două ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către pietoni și bicicliști.

În toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii atrag atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.

Totodată, vă informăm că poliţiştii de la rutieră şi ordine publică sunt prezenţi zilnic, în stradă, acţionând pentru fluidizarea şi siguranţa traficului rutier.

acct1Cercetați pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii rutieri din Dâmbovița au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Totodată, alți doi bărbați au fost surprinși la volanul autoturismelor, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

accp5CĂLĂTORIE ÎN SIGURANŢĂ, LA ÎNTOARCEREA DIN MINIVACANŢĂ

La întoarcerea din minivacanţă, poliţiştii dâmbovițeni vor continua acţiunile din stradă, pentru prevenirea evenimentelor grave, combaterea încălcării regimului legal de viteză şi salvarea de vieţi.

Recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Este, de asemenea, obligatoriu să respectați indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permiteți accesul utilajelor de deszăpezire, acolo unde este cazul.

Ţineţi cont de faptul că, atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă sau polei, distanţele sunt mai greu de apreciat. Aşadar, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

DRUM BUN!

ACCIDENT - BUZAUÎNCEPUT DE DECEMBRIE ÎN SIGURANŢĂ

Poliţiştii din judeţul Dâmbovița au intensificat acţiunile pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta minivacanța cetăţenilor

În zilele de 01 și 02 decembrie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a fost la datorie, pentru siguranţa publică. Peste 200 de poliţişti au acționat, zilnic, în tot județul, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Prezenţa activă a poliţiştilor și conduita corectă adoptată de cetățeni au făcut ca în această perioadă să nu fie înregistrate evenimente deosebite.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii au intervenit la 55 de evenimente, dintre care 43 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

În urma activităților, au fost constatate 23 de infracţiuni, dintre care 6 contra persoanei, 7 contra patrimoniului, 3 la regimul siguranței rutiere și 7 de altă natură.

Totodată, pentru abaterile de la normele contravenţionale, polițiștii au aplicat 421 de sancţiuni, în valoare de 66.340 de lei, dintre care 64 au fost la Legea nr. 61/1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 355 de amenzi, 92 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, poliţiştii au retras un certificat de înmatriculare şi au reţinut 10 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 fiind pentru conducere cu viteză excesivă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial