6 mai 2024
Dâmbovița – Razie pe drumurile din județ. 21 de permise, reținute și peste 200 de amenzi

Dâmbovița – Razie pe drumurile din județ. 21 de permise, reținute și peste 200 de amenzi

Peste 200 de sancțiuni contravenționale aplicate, peste 170 de autovehicule controlate, 21 de permise de conducere reținute și 8 certificate de înmatriculare retrase, sunt câteva dintre rezultatele polițiștilor dâmbovițeni din ultimele 24 de ore

Aproximativ 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru prevenirea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor, pentru descurajarea comportamentele antisociale și pentru impunerea legii.

Pe raza județului, au fost instituite 47 de filtre, majoritatea polițiștilor mobilizați fiind de la structurile de ordine publică și rutieră. În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au legitimat peste 400 de persoane, au controlat 178 de autovehicule, au constatat trei infracțiuni de natură judiciară și au aplicat 278 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 85.010 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 57 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 216 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat pe drumurile publice din județ pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, în acest sens fiind testați 69 de șoferi. Totodată, au fost reținute 21 de permise de conducere (5 pentru consum de alcool, 7 pentru viteză excesivă şi 9 pentru alte abateri) și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Le recomandăm tuturor cetățenilor să adopte un comportament responsabil, să respecte normele de conviețuire socială și regulile de circulație pe drumurile publice, pentru prevenirea oricăror evenimente negative. De asemenea, în cazul în care sunt martorul sau victima unei infracțiuni, le recomandăm să apeleze gratuit numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist din teren.

Surprins de polițiști în timp ce ar fi condus un autoturism sub influența alcoolului

În jurul orei 07:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu – Formațiunea Rutieră au oprit pentru control, pe strada Gării din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din Fusea. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa – IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial