9 mai 2024

Dâmboviţa – Rămâi fără grai! Ce alcoolemie aveau aceşti şoferi opriţi în trafic la Moreni şi Găeşti!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolDoi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii rutieri după ce au fost depistaţi la volanul autoturismelor, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de ani, din I. L. Caragiale.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

De asemenea, un conducător auto din Găeşti a fost depistat conducând un autoturism pe raza localităţii Vişina, având o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii i-au solicitat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice, însă acesta a refuzat.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Totodată, alte trei persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, după ce au fost depistate de poliţişti la volanul autoturismelor, deşi nu aveau acest drept.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial