9 mai 2024

Dâmboviţa – Peste 500 de sancţiuni, amenzi de peste 120 de mii de lei

politie-scandal-barAcţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

Poliţiştii de la rutieră şi cei de la ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, salvarea de vieţi, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

Poliţiştii au fost prezenţi în stradă, folosind aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a conducătorilor auto care încalcă regulile rutiere şi circulă cu viteză excesivă.

Astfel, au fost constatate 5 infracţiuni şi aplicate 566 de sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la circa 120 000 de lei.

Din totalul amenzilor, 545 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

332 de şoferi au fost depistaţi în timp ce conduceau cu viteză excesivă, în cazul a nouă dintre aceştia fiind dispusă şi măsura reţinerii permisului de conducere.

21 de permise de conducere şi 14 certificate de înmatriculare au fost reţinute de poliţiştii rutieri.

Stimaţi conducători auto,

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Vă recomandăm să adaptaţi viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporiţi atenţia atunci când circulaţi în coloană sau vizibilitatea este redusă. Poliţia rutieră continuă să fie prezentă la datorie, iar orice încălcare a legii va fi sancţionată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial