2 mai 2024
Dâmbovița – Peste 500 de persoane au fost legitimate și peste 400 de mașini, controlate

Dâmbovița – Peste 500 de persoane au fost legitimate și peste 400 de mașini, controlate

Polițiștii dâmbovițeni continuă acțiunile în sistem integrat, pentru siguranța comunității

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal, descurajarea și sancționarea comportamentelor de tip violent și antisocial, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise.

Astfel, în urma activităților desfășurate în sistem integrat, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și polițiști locali, au fost legitimate peste 500 de persoane și controlate peste 400 de autovehicule, fiind organizate 38 de acțiuni punctuale.

De asemenea, pe principalele drumuri publice din județ, au fost constituite 27 de filtre, fiind constatate 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Pentru abaterile de natură contravențională, polițiștii au aplicat 416 sancțiuni, în cuantum de peste 150.000 de lei.

În plus, polițiști au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 30 de permise de conducere (11 permise pentru consumul de alcool și un permis pentru consumul de substanțe psihoactive) și au retras 15 certificate de înmatriculare.

Totodată, pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice au fost testați 172 de conducători auto și alți 24 de șoferi pentru consumul de substanțe psihoactive.

Astfel de acțiuni, care au ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în perioada următoare.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial