14 mai 2024

Dâmboviţa – Peste 300 de pietoni, amendaţi de poliţişti!

atentiepietoniAcţiuni pentru siguranţa pietonilor

În perioada 22-26 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicați pietoni.

Acțiunile desfășurate au avut în vedere atât șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor care traversează regulamentar, cât și pietonii indisciplinaţi.

De asemenea, în atenţia poliţiştilor au fost şi conducătorii auto sau pasagerii care nu utilizează centura de siguranţă sau sistemele de retenţie omologate.

Astfel, poliţiştii au aplicat 301 sancţiuni pentru abaterile comise de către pietoni, 233 pentru neportul centurii de siguranţă şi 43 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public.

În conformitate cu prevederile legale, în cele 43 de cazuri, șoferilor le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Recomandări pentru pietoni:

Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal (,,ZEBRA“), prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, pentru pietoni.

Înainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

Traversarea nu se face în fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axul drumului;

Daca se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, aflate în misune, nu traversaţi, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

Elevilor le recomandăm ca după coborârea din mijloacele de transport public, să nu traverseze strada prin faţa ori prin spatele acestora. Traversarea se face numai după plecarea lor din staţie, dar şi atunci, numai prin locurile rezervate trecerii.

De asemenea, în drum spre școală sau la reîntoarcerea către casă, pe drumurile publice situate în afara localităţilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, să circule numai pe partea stângă şi cât mai aproape de margine.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial