6 decembrie 2023
DÂMBOVIŢA: Peste 1000 de elevi, pompieri pentru o zi

DÂMBOVIŢA: Peste 1000 de elevi, pompieri pentru o zi

pompieri-140414-1 BULETIN INFORMATIV – 10.04.2015 – În săptămâna “SCOALA ALTFEL” peste 1000 de copii şi elevi dâmboviţeni au vizitat I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa.

În perioada desfăşurării programului educaţional „ŞCOALA ALTFEL: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, peste 1000 de copii şi elevi din instituţiile de învăţământ dâmboviţene au fost oaspeţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa care, în perioada 06 – 10 aprilie 2015 a organizat „Ziua Porţilor Deschise” în toate subunităţile inspectoratului.
Cu acest prilej, copiii şi elevii dâmboviţeni au vizitat aceste subunităţi de intervenţie, unde au putut vedea tehnica şi echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, primind informaţii despre misiunile pe care le desfăşurăm şi câteva sfaturi pentru prevenirea incendiilor.
Cei mai mici au fost foarte încântaţi să urce în “maşinile de pompieri” şi să probeze “pe viu” câteva accesorii din costumele de intervenţie ale pompierilor, marea majoritate având dorinţa de a se poza cu casca de pompier.
pompieri-140414-2În afara autospecialelor de intervenţie, cei mai mari şi-au manifestat interesul faţă de “bombiţele” (machetele de muniţie) expuse la atelierul pirotehnic, unde au primit explicaţii despre modul în care trebuie să acţioneze în cazul găsirii unor elemente de muniţie rămase neexplodate din timpul celor două conflagraţii mondiale.
De asemenea, vizitatorii au trecut şi pe la punctul de informare preventivă, unde au primit diverse materiale informative (reviste, pliante, flayere) care conţin date despre activitatea pompierilor dâmboviţeni, măsuri preventive şi modul de acţiune în diferite situaţii de urgenţă.
A fost cu adevărat o încântare şi o bucurie pentru noi toţi să-i vedem pe aceşti copii admirându-ne munca pe care o desfăşurăm zi de zi, 24 de ore din 24, în folosul comunităţii, pentru protejarea şi salvarea vieţii, a bunurilor materiale şi a mediului.
Poate că, în viitor, o parte dintre aceşti micuţi ne vor înlocui, îmbrăţişând această nobilă meserie de pompier, devenind astfel o nouă generaţie de salvatori.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial