19 aprilie 2024

Dâmboviţa – Patroni cu tupeu! Au refuzat să le dea inspectorilor ITM actele la control!

www.mariusbuga.ro_images_itmCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE IULIE 2016

-În cursul lunii iulie 2016, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 85 de controale în domeniul relaţiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 38.000 de lei. 15 angajatori au fost sancționați pentru : lipsa evidenței orelor de muncă prestate de fiecare salariat, munca nedeclarată și refuzul de a pune la dispoziția inspectorilor de muncă a documentelor solicitate în vederea efectuării controlului.

Munca la negru a fost identificată la 8 angajatori care foloseau 14 persoane fără întocmirea formelor de angajare. Cuantumul amenzilor, în acest caz, a reprezentat 80% din totalul celor aplicate în domeniul relațiilor de muncă.

În luna iulie 2016 s-a desfășurat campania privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și combaterea riscurilor de căderi de la înălțime și surpări de maluri pe șantierele fixe și mobile la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor. Pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă, s-au dispus următoarele măsuri: completarea dosarelor de personal, completarea contractelor individuale de muncă în conformitate cu prevederile legale, evidențierea timpului de muncă. Pe probleme de securitate și sănătate în muncă au fost identificate următoarele deficiențe : nepurtarea, din partea lucrătorilor, a echipamentului individual de protecție asigurat de angajatori, neprezentarea riscurilor de accidentare la locul de muncă și lipsa autorizării exercitării meseriilor pentru lucrări specifice (cum ar fi cea a electricienilor).

-Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă din luna iulie 2016 s-a concretizat în 85 de acţiuni de control, în urma cărora au fost constatate 120 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. 74 de angajatori au fost sancționați cu 111 avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 26.000 de lei.

 

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial