2 mai 2024

DÂMBOVIŢA: Nouă accidente rutiere, două – GRAVE!

accv2Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă:

ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE !

În perioada 29 septembrie-5 octombrie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 9 accidente rutiere, din care două au fost grave, iar 8 uşoare.

Accidentele rutiere grave au avut drept consecinţă decesul a două persoane, iar cele uşoare s-au soldat cu vătămarea corporală a 10 persoane.

În ceea ce priveşte cauzele generatoare ale accidentelor rutiere, a rezultat că două dintre acestea s-au produs ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor, două pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers, iar unul a fost consecinţa traversării neregulamentare a părţii carosabile de către un pieton.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii rutieri au avut o prezenţă stradală activă, acţionând pentru depistarea şi sancţionarea promptă a abaterilor comise de participanţii la trafic.

Astfel, au fost aplicate 651  de sancţiuni contravenţionale, din care 471 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 114 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate.

30 de pietoni au fost amendaţi pentru traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.

Totodată, au fost reţinute 10 permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial