25 aprilie 2024

Dâmboviţa – Muncă la negru în construcţii!

www.mariusbuga.ro_images_constrCOMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE MUNCA NEDECLARATĂ – CONSTRUCȚII

La inițiativa Inspecției Muncii, I.T.M. Dâmbovița a organizat Campania privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea normelor de securitate și sănătate în muncă la angajatorii care desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

În această Campanie s-a urmărit: identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare, respectarea termenelor de înregistrare a Registrului general de evidență a salariaților (Revisal), respectarea timpului de muncă și de odihnă, a repausului zilnic și săptămânal, garantarea în plată a salariului minim brut pe țară, verificarea șantierelor temporare și mobile, montarea și utilizarea scărilor, desfășurarea activităților la înălțime pe schele sau alte echipamente de muncă.

Rezultatele Campaniei au constat în:

-în domeniul relațiilor de muncă:

– 25 angajatori controlați;

– 1 angajator sancționat pentru munca la negru;

– 3 persoane identificate muncind fără forme legale;

– 30000 de lei – valoarea amenzilor aplicate;

– 4 avertismente pentru următoarele neconformități: evidența necorespunzătoare a timpului de lucru, neacordarea sporului de repaus săptămânal și deficiențe privind întocmirea dosarelor de personal.

-în domeniul securității și sănătății în muncă:

– 25 angajatori controlați;

– 25 angajatori sancționați;

– 4000 de lei- valoarea amenzilor aplicate;

– 41 de avertismente pentru următoarele neconformități: neasigurarea echipamentului individual de protecție, lipsa evaluării stării de sănătate a lucrătorilor, lipsa planului de prevenire și protecție bazat pe evaluarea riscurilor.

Pentru toate aceste nereguli au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate.

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial