3 mai 2024

Dâmbovița – Infracțiuni pedepsite aspru!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti l-au depistat pe numitul A.M., de 28 de ani, din Ulieşti, în timp ce conducea, pe raza localităţii, un autovehicul neînregistrat în circulaţie.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Pe numele acestuia, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat, potrivit legii” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”.

 

Totodată, o femeie, de 29 de ani, din comuna Ocniţa, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat, potrivit legii”, după ce a fost depistată de poliţişti conducând un autoturism pe raza localităţii, deşi autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată.

 

Alţi doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, fiind depistaţi la volanul autoturismelor, deşi nu aveau acest drept.

 

www.mariusbuga.ro_images_poltSancţiuni de 9 000 de lei, aplicate de poliţiştii din Titu, în decursul a două ore

 

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică.

 

În cadrul acţiunii, au fost verificate 23 de societăţi comerciale şi mijloace de transport şi au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare toatală de      9 000 de lei.

 

Dintre acestea, 4 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar una pentru încălcarea Legii 171/2010.

 

De asemenea, poliţiştii au confiscat 1000 de pâini, 1000 de kilograme deşeuri feroase şi 4 m.c. de material lemnos.

 

Valoare buunurilor confiscate se ridică la suma de 2 400 de lei.

 

 

politie-scandal-barBănuit de comiterea unui furt dintr-o societate comercială, identificat de poliţişti

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au probat activitatea infracţională a unui bărbat, de 52 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În sarcina acestuia, s-a reţinut că în noaptea de 28/29 octombrie a.c., prin foraţarea încuietorii uşii de acces a unei societăţi comerciale situată pe raza comunei Bezdead, a pătruns în incinta acesteia, de unde a sustras mai multe bunuri, a căror valoare se ridică la 700 de lei.

 

Faţă de bărbat, se continuă cercetările pentru probarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin Parchet.

 

pariuri011114-2Acţiuni ale poliţiştilor dâmboviţeni, pentru combaterea faptelor antisociale

 

Poliţiştii târgovişteni au desfăşurat o acţiune preventivă pe raza municipiului Târgovişte şi a comunelor arondate, pentru reducerea riscului rutier şi diminuarea fenomenului infracţional.

 

Astfel, în urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10 280 de lei.

 

De asemenea, doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, după ce au fost depistaţi de poliţişti conducând autovehicule neînmatriculate, ori fără a poseda permise de conducere.

 

Alte două persoane, de 45 şi 46 de ani, au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, după ce au fost depistate transportând în autovehicule cantitatea de 6.88 mc de material lemnos, pentru care nu au putut prezenta avize de însoţire a mărfii.

 

Totodată, întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial