23 aprilie 2024
Dâmboviţa – Două accidente rutiere, unul GRAV!

Dâmboviţa – Două accidente rutiere, unul GRAV!

btart1Poliţia rutieră recomandă:

ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE!

În ultimele 72 de ore, pe raza judeţului Dâmboviţa s-au înregistrat două accidente de circulaţie, dintre care unul grav și unul ușor.

 Din fericire, nicio persoană implicată în accidentele rutiere nu şi-a pierdut viaţa.

 Evenimentele rutiere au avut drept consecinţă vătămarea corporală uşoară a unei persoane și rânirea gravă a alteia.

 Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii atrag atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.

 Având în vedere condiţiile meteo, pe majoritatea tronsoanelor de drum din ţară, înainte de a pleca, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

 Totodată, vă informăm că poliţiştii de la rutieră şi ordine publică sunt prezenţi zilnic, în stradă, acţionând pentru fuidizarea şi siguranţa traficului rutier.

www.mariusbuga.ro_images_padure2Cercetat pentru comiterea de infracţiuni la Codul Silvic

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au fost sesizaţi de un bărbat de 44 de ani cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras material lemnos de pe proprietatea sa.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat principalul bănuit în persoana unui tânăr de 27 de ani, din Răscăeți.

Din cercetări, a reieşit că în cursul aceleiași zile, cel în cauză ar fi tăiat şi sustras 12 arbori dintr-o pădure situată pe raza comunei Răscăeți, aparținând persoanei vătămate.

Pe numele tânărului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Codului Silvic.

soferita-beataCercetată de poliţişti pentru încălcarea normelor rutiere

Poliţiştii din cadrul Formațiunii Rutiere Moreni au oprit, pentru control, pe DN 72, în localitatea Dărmănești, un autovehicul condus de o tânără de 26 de ani, din județul Prahova.

Din verificări a reieşti că valabilitatea autorizaţiei provizorii de circulaţie a autoturismului condus era expirată.

Pe numele celei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

elevi-gaeCOMUNICAT DE PRESĂ

ȘCOALA SIGURANŢEI TEDI deschide porțile celui de-al doilea an!

Poliția Română, împreună cu Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Tymbark Maspex România, a iniţiat şi implementat programul ,,Şcoala siguranţei Tedi”.

Demersul are ca scop informarea copiilor cu privire la potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor. Acesta se va desfăşura pe tot parcursul anului şcolar 2016-2017 și este adresat elevilor aflaţi în primul an de studiu.

Tedi asigură suportul didactic, care constă în materiale educative complexe şi atractive pentru elevi, iar polițiștii le oferă celor mici recomandări, astfel încât, la finalul anului școlar, să fie capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate.

Programul furnizează informații care se pliază pe modul de a fi și de a învăța al copilului de clasa I. Activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță respectă nevoia copilului de a învăța prin joc.

Toate informațiile şi noutăţile legate de acest program pot fi accesate online, pe www.scoalatedi.ro.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial