6 mai 2024

Dâmboviţa – Doi scuterişti şi un şofer, pedepsiţi de poliţişti!

scuteraInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, reţinute în sarcina a trei tineri

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au oprit în trafic, pentru control, două mopede conduse de doi tineri, de 17, respectiv 26 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că aceştia nu deţineau permise de conducere, iar mopedele nu erau înregistrate.

Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi “punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat”.

Un tânăr, de 21 de ani, din Obobeşti este cercetat de poliţiştii din Titu după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial