7 mai 2024

Dâmbovița: De Crăciun – 37 de infracțiuni!

politie-scandal-barÎN SERVICIUL COMUNITĂŢII, DE CRĂCIUN

De Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente cu impact asupra siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

 

În zilele de 25 şi 26 decembrie a.c., peste 300 de poliţişti dâmboviţeni au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

 

Măsurile adoptate de Poliţia Română şi efortul poliţiştilor şi-au atins scopul – în ziua de Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

 

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 37 de infracţiuni, dintre care 7 la regimul circulaţiei rutiere, 1 la regimul silvic şi 5 conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

 

Din totalul infracţiunilor, 5 au fost constatate în flagrant delict.

 

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat peste 400 de sancţiuni, în valoare de 115 000 de lei.

 

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 131 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

 

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 265 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 101 fiind pentru depăşirea limitelor

 

 

 

legale de viteză şi 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune.

 

Totodată, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 3 pentru conducere sub infleunţa băuturilor alcoolice şi 4 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

 

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 100450 de lei, constând în articole pirotehnice şi bunuri alimentare.

 

De asemenea, poliţiştii au asigurat măsurile de ordine, siguranţă şi fluenţă a traficului rutier la manifestările publice dedicate Crăciunului, la aceste evenimente nefiind înregistrate incidente.

 

Poliţiştii dâmboviţeni vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial