19 aprilie 2024
Dâmbovița – Daruri pentru bunicii nimănui

Dâmbovița – Daruri pentru bunicii nimănui

batrani-CraciunCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, vineri, 21 decembrie 2017, Pr. Ovidiu Adrian Gîmbă, împreună cu comitetul de tineri al Parohiei “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Geangoești, a mers la Spitalul Județean din Târgoviște și la cel de boli infecțioase, unde au colindat la secțiile de pediatrie și au oferit dulciuri și iconițe tuturor copiilor internați.
Un grup de 45 de copii și adulți de la Parohia Moroieni Glod, însoțiți de Pr. Casandrescu Ion Daniel, de directoarea școlii și de profesorul de Religie al școlii din localitate au colindat pe slujitorii Protoieriei Pucioasa, la final primind, în dar, dulciuri.
Preoții Ciobanu Ioan, de la Parohia Colacu, și Stoica Vasile Viorel, de la Parohia Stănești, din cadrul Protoieriei Titu au organizat o colectă, pentru ajutorarea unei familii, a cărei fetiță de 12 ani, elevă la școala din Colacu, suferă de o boală gravă. În urma colectei, a fost strânsă suma de 7.385 lei, care a fost oferită familiei pentru tratament adecvat.
Pr. Cristea Jan Marius și Pr. Dinca Radu, de la Parohia Moreni I, precum și Pr. Cârstina Ion Aurelian, Pr. Stancu-Uilăcan Sorin-Nicolae, de la Parohia Cojasca, au oferit daruri de Crăciun, constând din fructe, dulciuri și rechizite, copiilor de la Școala Gimnazială Cojasca, Școala generală nr. 3 din Moreni și Grădinița nr. 1 din Moreni.
Toate aceste activități, ce au însemnat peste 15.000 lei, se constituie într-o mărturie de lumină, speranță și iubire creștină.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

centruJoi, 21 decembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, au fost oferite către 9 centre sociale din județul Dâmbovița: 400 de lenjerii, 150 de pijamale și 650 kg detergent.
Aceste daruri, mărturie a solidarității și filantropiei creștine, necesare instituțiilor sociale, au fost achiziționate în urma unei colecte speciale cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, în parohii ale Eparhiei noastre, ele ridicându-se la suma de peste 28.000.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

tituJoi, 20 decembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în cadrul parteneriatului dintre Şcoală şi Biserică, la Liceul teoretic Iancu C. Vissarion de la Titu, la inițiativa Pr. prof. Stan Nicolae Radu, a avut loc activitatea, intitulată “Oameni de cultură români-mărturisitori ai credinței creștine”. Au fost prezentate referate de către elevi despre viața și activitatea a trei mari personalități: Nae Ionescu, Petre Țuțea și Nichifor Crainic, care au pătimit in temnițele comuniste, mărturisind credința ortodoxă și împărtășind speranță și curaj celorlalți pentru păstrarea culturii și demnității naționale. Apoi, a avut loc un concert de colinde de către un grup de tineri sub îndrumarea Pr. prof. Stan Nicolae Radu.

La Liceul Teoretic Ion Heliade Rădulescu din Târgoviște, s-a desfășurat acțiunea educațională, religioasă, culturală și umanitară, intitulată Crăciunul, sărbătoarea bucuriei. Cu prilejul acestei manifestări a fost prezentată importanța sărbătoarii Nașterii Domnului pentru omul contemporan. Pr. prof. univ. dr. Ștefan Florea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Târgoviște a prezentat aspectele liturgice și implicațiile morale ale Crăciunului, iar domnul Prof. univ. dr. Alexandrul Nicolescu a dezbătut problema etimologică şi literară a sărbătorii. Prof. dr. Paul Scarlat a expus problematica din perspectiva științelor cognitive, după care Pr. dr. Marian Bugiulescu a vorbit despre rolul colindelor în misiunea pastorală a Bisericii. Apoi, elevii liceului au susținut un mic concert de colinde și au oferit daruri, copiilor îngrijiți în cadrul apartamentului social Sf. Ier. Nicolae aparținând Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial