6 mai 2024

Dâmboviţa – Controale în piețe, târguri și oboare

www.mariusbuga.ro_images_oborgAcțiune a polițiștilor dâmbovițeni în piețe, târguri și oboare

În perioada 12 – 18 noiembrie a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliției Române, peste 100 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră și de la investigarea criminalității economice au acționat, pe raza județului, în piețe, târguri și oboare, precum și în zonele adiacente acestora.

Acțiunea a fost desfășurată pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare (carne, produse din carne, ouă, lapte şi altele), în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

La activități au participat și 8 funcționari de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor.

Astfel, în această perioadă au fost efectuate 42 de acţiuni de control, în cadrul cărora au fost verificate 205 societăţi comerciale şi 97 de persoane fizice.

În urma acțiunilor, echipele de control au constatat 6 infracţiuni, dintre care 5 de evaziune fiscală și au aplicat 181 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 70.400 de lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în cuantum de 19.519 lei, respectiv 879 de kilograme de carne şi produse din carne, 1.154 de kilograme de legume și fructe, 540 de ouă, 118 kilograme de produse lactate, precum și alte produse.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial