3 mai 2024

Dâmboviţa – Controale fulger în panificaţie!

www.mariusbuga.ro_images_paineAcţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

În primele cinci luni ale acestui an, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat multiple acţiuni pentru asigurarea unui mediu concurențial corect. Astfel, pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie au fost efectuate peste 170 de controale, dintre care 8 la unităţi de panificaţie, 7 la unităţi de patiserie şi 4 la unităţi de morărit.

Verificările au vizat atât producătorii de produse de panificaţie, cât şi cei care comercializează produsul finit către populaţie.

Poliţiştii au constatat 17 infracţiuni, din care 16 la Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi au aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 107.400 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 88 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, poliţiştii au indisponibilizat sau confiscat bunuri în valoare de 38.536 de lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial