28 aprilie 2024

Dâmboviţa – Controale cu iz de alcool!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni !

  • O patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa a oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 66 de ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma controlului, în interior autoturismului, a fost descoperită cantitatea de 105 litri de alcool, pentru ca nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă.

Pe numele şoferului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 571/2003 şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

  • Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani, din localitatea Ocniţa.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că permisul de conducere, emis de autorităţile din Ucraina şi prezentat de conducătorul auto era fals, acesta nedeţinând permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tânărul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de fals şi conducere a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

  • Un  alt bărbat, de 27 de ani, din Vulcana Băi, a fost depistat în timp ce conducea un moped neînmatriculat .

Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul sâvărşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 334 alin 1 din  Codul Penal, respectiv de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat.

  • De asemenea, poliţiştii găeşteni au depistat un bărbat, de 37 de ani, dinlocalitatea Botoroaga, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, şoferul a prezentat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea permisul de conducere anulat.

Pe numele acestuia, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial