6 mai 2024

Dâmboviţa – Conduceau, dar NU aveau dreptul!

www.mariusbuga.ro_images_politieInfracţiuni la regimul rutier, cercetate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, din Mătăsaru.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie era expirată din luna august a acestui an.

De asemenea, un alt bărbat, din Cojasca a fost depistat conducând un autoturism deşi avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul sâvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat”.

www.mariusbuga.ro_images_puscaaCercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Poliţiştii de la investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor.

Astfel, a fost descoperită  la domiciliul unui bărbat, de 30 de ani, din localitate,  o armă de tir, cu aer comprimat, de calibru 5,5 mm.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, deşi valabilitatea permisului  de armă era expirată, acesta nu a predat-o la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele bărbatului, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „ nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar arma a fost indisponibilizată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial