27 aprilie 2024
Dâmboviţa – Ce nereguli grave s-au descoperit în transportul de persoane!

Dâmboviţa – Ce nereguli grave s-au descoperit în transportul de persoane!

poli1LEGALITATEA TRANSPORTULUI DE ELEVI, VERIFICATĂ DE POLIȚIȘTII DÂMBOVIȚENI

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru siguranţa transportului de persoane au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul a două autovehicule

Ieri, 15 ianuarie, polițiștii rutieri din Dâmbovița au acționat pentru reducerea numărului de accidente de circulaţie în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului de elevi și vehiculele care efectuează transport public de persoane.

Astfel, au fost verificate 75 de microbuze școlare și 90 de autovehicule destinate transportului de persoane.

În cadrul acțiunilor, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.131 de lei, dintre care 31 pentru neregulile descoperite în domeniul transportului școlar.

Din totalul amenzilor, 44 au fost pentru nerespectarea prevederilor H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere, 16 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, două la Legea 92/2007 a serviciilor de transport public local, două pentru lipsa rovinietei și una pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

poliDe asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, dintre care unul pentru lipsa anvelopelor de iarnă, unul pentru lipsa licenței de traseu și unul pentru lipsa autorizației de taximetrie, două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, iar în cazul a două autovehicule a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare.

Totodată, efectivele de poliţie au instruit conducătorii autovehiculelor destinate transportului școlar cu privire la importanţa respectării regulilor de circulație şi adoptării unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.

În vederea reducerii implicării elevilor în accidente de circulație, au fost efectuate 160 de instruiri în unitățile de învățământ.

Exemple:

  • Doi conducători auto au fost depistați de polițiști în timp ce transportau mai multe persoane față de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.

  • Un bărbat a fost sancționat contravențional pentru efectuarea de transport în regim de taxi, fără a deține autorizație valabilă.

  • Polițiștii au depistat un șofer de autobuz, care efectua transport public de persoane pe ruta Vulcana – Brănești – Pucioasa, deși nu deținea licență de traseu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial