27 mai 2022

Dâmbovița – Asistent medical, trimis în judecată de Direcția Anticorupție pentru o sticlă de whisky și 1200 de lei

www.mariusbuga.ro_images_alcooliciOfițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița au finalizat cercetările iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului S.H. asistent medical în cadrul Spitalului de Urgență Târgoviște- Secția Exterioară nr. 5 Psihiatrie Gura Ocniței, pentru săvârșirea în concurs a trei infracțiuni de trafic de influență.

În fapt, în urma activităților de cercetare penală desfășurate de către ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și în baza ordonanțelor de delegare, s-a reușit probarea activității infracționale a inculpatului S.H. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor sus-menționate, constând în aceea că, în cursul anului 2016, în trei rânduri, a pretins și primit de la martorul denunțător C.M.A. suma totală de 1200 lei și o sticlă de whisky, din care 250 de lei și sticla de whisky pentru sine, iar restul sumei pentru a i-o înmâna unui doctor din cadrul aceleiași unități spitalicești, în schimbul promisiunii că-și va trafica influența pe care o are asupra acestui cadru medical în legătură cu internarea tatălui denunțătorului.

La data de 15.07.2016, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița, împreună cu procurorul de caz, au organizat acțiunea de prindere în flagrant a inculpatului, în timp ce acesta din urmă primea de la martorul denunțător suma de 450 lei.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul  specialiștilor din cadrul D.G.A. – Serviciul Tehnic și I.G.P.R.-Direcția de Operațiuni Speciale.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial