15 aprilie 2021
Dâmboviţa – Aproape  jumătate dintre maşinile verificate de RAR au deficienţe tehnice majore

Dâmboviţa – Aproape jumătate dintre maşinile verificate de RAR au deficienţe tehnice majore

Webp.net-resizeimage (1)COMUNICAT DE PRESĂ

Rezultate controale tehnice în trafic – județul Dâmbovița

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului trecut, 69.130 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor inspectorii RAR au constatat că 31.607 (45,72%) dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme .
Cele mai multe neconformități au fost constatate la:
instalația electrică de iluminare-semnalizare (27%)
punți, jante, anvelope și suspensie (12%)
șasiu, cadru și elemente atașate șasiului (10%)
Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni mai grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.
În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2019 au fost aplicate 22.447 de sancțiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule și 113 ITP-uri au fost anulate.
În județul Dâmbovița au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 1887 vehicule. Dintre acestea 64% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 183 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite în 10,57% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1% aveau probleme legate de identificare și 1,7% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră în acest județ au fost aplicate 1179 de amenzi contravenționale, au fost retrase 759 certificate de înmatriculare și au fost suspendate două permise de conducere.
În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial