mar. oct. 22nd, 2024

Dâmbovița/ Activități de educație pentru promovarea integrității

În vederea creșterii gradului de informare anticorupție, în perioada 22-26 iulie 2024, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița au desfășurat activități de educație pentru promovarea integrității în cadrul unui punct de interes pentru publicul larg de pe raza municipiului Târgoviște, precum și la elevi de liceu prezenți la Centrul Cultural Aninoasa.

În acest context, la întâlnirile pe care le-au avut cu elevii menționați anterior, dar și cu cetățenii prezenți într-un complex sportiv din municipiul reședință de județ, au fost promovate o serie de mesaje cu conținut preventiv, rolul acestora fiind de a familiariza participanții cu specificul de competență al Direcției Generale Anticorupție, sporirea vizibilității instituționale, prezentarea infracțiunilor de corupție, precum și cunoașterea modalităților de sesizare a faptelor de corupție.

Astfel, ofițerii DGA – SJA Dâmbovița au stat de vorbă cu participanții despre modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor astfel de fapte, respectiv modalitățile de sesizare, inclusiv la Call-center anticorupție 0800.806.806, apelabil gratuit din orice rețea fixă sau mobilă sau direct structurii județene.

Activitățile au fost desfășurate alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Dâmbovița.

Cu această ocazie, au fost diseminate materiale preventive anticorupție.

Reamintim că la nivel local, DGA este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, al cărui sediu se află în municipiul Târgoviște, str. G-ral I.E. Florescu, nr. 8, telefon/fax 0245/632870, e-mail dambovita.dga@mai.gov.ro.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE DÂMBOVIȚA