17 aprilie 2024

Dâmboviţa – A crescut numărul contractelor de muncă!

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

CONTRACTE INDIVIDUALE DE MUNCĂ ÎNREGISTRATE ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Prin organizarea campaniilor de control privind identificarea muncii nedeclarate Inspecția Muncii are ca obiectiv atât combaterea evaziunii fiscale rezultată din munca la negru cât și creșterea numărului persoanelor care devin asigurate din punct de vedere social și medical prin încheierea contractelor individuale de muncă.

Acțiunile se desfășoară în concordanță cu Programul de Guvernare 2017 – 2020 care prevede măsuri de combatere a muncii fără forme legale ”prin derularea de campanii de conștientizare, prin controale tematice și prin organizarea unui cadru instituțional” adecvat.

Totodată, pentru eficientizarea activităților, la nivel central și teritorial, Inspecția Muncii a încheiat protocoale de colaborare cu Poliția Română și Jandarmeria Română în baza cărora se desfășoară acțiuni comune în zone de activitate cu o mare incidență în folosirea forței de muncă fără forme legale.

În evidențele Inspecției Muncii, până în luna aprilie 2017, la nivelul Județului Dâmbovița sunt înregistrate 84103 contracte individuale de muncă active și 8643 de angajatori. În aceeași perioadă a anului 2016, în Județul Dâmbovița erau înregistrate 81411 contracte individuale de muncă și 8118 angajatori activi. Comparând rezultatele se constată o creștere, în anul 2017, cu 4% a numărului contractelor individuale de muncă și cu 7% a angajatorilor activi.

O parte importantă a contractelor de muncă înregistrate s-a datorat controalelor efectuate de inspectorii de muncă ai I.T.M. Dâmbovița ocazie cu care s-au dispus măsuri de întocmire și înregistrare a contractelor individuale de muncă pentru persoanele identificate muncind la negru.

Toate acestea dovedesc importanța continuării acțiunilor de control privind identificarea muncii nedeclarate, ele având totodată și rolul de descurajare a celor care o practică prin aplicarea, fără întârziere, a amenzilor contravenționale.

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial