6 februarie 2023

Dâmbovița – 6 incendii de vegetație, 7 hectare, SCRUM!

www.mariusbuga.ro_images_vegetatieÎn acest sfârşit de săptămână, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

  • În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 6(şase) incendii de vegetaţie, în care au ars cca. 7(şapte) hectare de vegetaţie uscată şi mirişte, astfel:

ü     Detaşamentul Târgovişte (com.Dragomireşti – 1,5ha);

ü     Detaşamentul Moreni (com.I.L.Caragiale – 5000mp; com.Filipeştii de Pădure – 4ha);

ü     Detaşamentul Găeşti (com.Petreşti/A1-km.67 – 6000mp);

ü     Garda Vişina (com.Vişina – 1000mp);

ü     Garda Răcari (com.Conţeşti – 3000mp);

  •  Sâmbătă – 15 august, la ora 19:19, pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost solicitaţi pe strada Şerban Cioculescu din oraşul Găeşti pentru asigurarea zonei în urma fisurării unei conducte de gaze;
  • Duminică – 16 august, la ora 04:15, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au fost solicitaţi pe strada Constantin Brâncoveanu din mun.Târgovişte pentru asigurarea zonei în urma producerii unui accident rutier;
  • Duminică – 16 august, la ora 13:00, pompierii de la Detaşamentul Moreni au fost solicitaţi pe strada Independenţei din mun.Moreni pentru asigurarea zonei, până la sosirea echipei de la compania de electricitate, în urma producerii unui arc electric la reţeaua stradală de electricitate;
  • Duminică – 16 august, la ora 18:53, pompierii de la Garda Potlogi au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie) din comuna Corbii Mari. Din cercetările efectuate, se pare că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs din cauza unui conductor electric deteriorat. Au ars: magazia din lemn pe o suprafaţă de cca.15mp, obiecte de mobilier, cereale, plante furajere şi lemne de foc;
  • Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 66 de solicitări.           Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, lipotimie, afecţiuni renale, dureri abdominale, toracice şi lombare. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

*     *     *

ATENŢIE CETĂŢENI !

             Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetățenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale, mai ales că traversăm o perioadă caniculară şi secetoasă, iar legislaţia în vigoare stipulează foarte clar că: În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

Cetăţeni, nu uitaţi!

Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial