28 martie 2024

Dâmbovița – 56 de incendii de vegetație!

vege1Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa

în perioada 07 – 20 august 2017.

                                                                                    

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate să intervină la următoarele evenimente: 15 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, plante furajere etc.), 56 incendii de vegetaţie, 19 acţiuni pentru asigurare zonă, 8 acţiuni pentru asistenţa persoanelor, 2 misiuni pirotehnice şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (2 salvare animal și 1 pentru degajarea unui arbore căzut pe o casă în municipiul Târgoviște).

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate să intervină în această perioadă la 290 cazuri medicale.

*   *   *

         Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, următoarele activităţi preventive: 13 controale pe linia prevenirii incendiilor şi 3 controale pe linia avizării – autorizării, fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale principale. Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.

Totodată, pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de informare preventivă, fiind executate exerciţii de evacuare şi exerciţii de intervenţie cu personalul aflat la locul de muncă.

 

 

ATENŢIE CETĂŢENI !

         Având în vedere faptul că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creştere a incendiilor de vegetaţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetățenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale, mai ales că traversăm o perioadă caniculară şi secetoasă,.

Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

Cetăţeni, nu uitaţi!

Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial