4 mai 2024
Dâmboviţa: 21 de permise de conducere au fost reţinute, două pentru substanţe interzise

Dâmboviţa: 21 de permise de conducere au fost reţinute, două pentru substanţe interzise

Polițiștii dâmbovițeni au continuat misiunile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea ordinii și siguranței publice

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat să acționeze pentru menținerea ordinii și siguranței publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, combaterea infracționalității și a faptelor antisociale.

Astfel, în cadrul celor 7 acțiuni punctuale desfășurate, au fost legitimate 235 de persoane și testați 71 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.145 de lei, dintre care 81 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 17 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În ceea ce privește misiunile desfășurate pentru siguranța circulației pe drumurile publice, în urma activităților desfășurate în teren, polițiștii rutieri au reținut 21 permise de conducere (2 pentru consumul de substanțe interzise și 6 pentru viteză excesivă) și au retras 4 certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie, acționând permanent pentru siguranța comunității.

În jurul orei 15:35, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat, de 31 de ani, din comuna Văleni-Dâmbovița, în timp ce ar fi condus un autoturism pe bulevardul Unirii, în Târgoviște, deși s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise.

De asemenea, în jurul orei 00:45, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, în Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat, de 28 de ani, din județul Dolj.

În urma testării cu mijloacele din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, cei doi bărbați fiind conduși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial