26 aprilie 2024
Dâmboviţeanca Oana Antonescu, în Parlamentul European

Dâmboviţeanca Oana Antonescu, în Parlamentul European

Eurodeputata PDL Oana Antonescu consideră că eficienţa energetică trebuie tratată ca prioritate de statele UE, deoarece contribuie atât la protejarea mediului, cât si la dezvoltarea durabilă. Europarlamentarul susţine propunerile unui raport dezbătut la Strasbourg, in plenul PE, arătând că, deşi o abordare mai ambiţioasă în perspectiva anului 2020 ar fi fost oportună, propunerile politice ale raportului şi impactul lor asupra dezvoltării economice europene sunt binevenite.

În condiţiile unor decalaje şi întârzieri majore în atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020 de creştere a eficienţei energetice a UE, atenţia decidenţilor europeni se îndreaptă asupra căutării soluţiilor pentru atingerea obiectivelor majore ale politicilor europene. Una dintre cele mai importante propuneri făcute în acest sens, raportul Turmes, care cere statelor membre să îşi asume direct impunerea de ţinte pentru reducerea cu 20% a consumului de energie electrică până la nivelul anului 2020, a fost dezbătut în cadrul Parlamentului European.

„Adoptarea de către statele membre a unor ţinte naţionale concrete pentru creşterea eficienţei energetice, realizarea de către statele membre a unor strategii pentru finanţarea renovărilor care reduc amprenta energetică a clădirilor, reabilitarea termică anuală a 3% din clădirile deţinute de către stat sau asigurarea contorizării individuale pentru consumatorii finali sunt toate politici pragmatice, care reprezintă soluţii importante în domeniul eficienţei energetice şi al reducerii consumului de energie electrică”, afirmă Oana Antonescu.

Eurodeputata democrat-liberală şi-a exprimat susţinerea pentru concluziile raportului, considerând propunerile sale indispensabile pentru atingerea obiectului unei Uniuni eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor energetice.

Oana Antonescu, europarlamentar PDL, este membră a Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă Alimentară a Parlamentului European.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial