3 mai 2024
Dâmboviţa – Val de amenzi, la Rutieră

Dâmboviţa – Val de amenzi, la Rutieră

Poliţiştii rutieri au sancţionat atât abaterile conducătorilor auto, privind oprirea şi staţionarea , respectarea traseelor de deplasare, cât şi cele ale pietonilor

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 238 de sancţiuni contravenţionale, din care 138 pentru oprire neregulamentară şi 36 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Totodată, poliţiştii au sancţionat un număr de 10 pietoni care s-au angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.

Ca urmare a abaterilor săvârşite, patru conducători auto au rămas fără premise de conducere.

Reamintim faptul că oprirea şi staţionarea neregulamentare a autovehiculelor constituie factori de risc în producerea evenimentelor rutiere, prin favorizarea iniţierii de către ceilalţi conducători de autovehicule a unor manevre neregulamentare de depăşire, dar şi prin faptul că aceste manevre de oprire reprezintă un obstacol pe drumurile publice, fiind afectată fluenţa şi siguranţa traficului rutier.

Conform legislaţiei în vigoare, oprirea neregulamentară se sancţionează cu două – trei puncte amendă şi două puncte penalizare, iar staţionarea neregulamentară cu patru – cinci puncte amendă şi trei puncte penalizare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial