sâm. ian. 11th, 2025

306 sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii dâmboviţeni !

83 de efective din cadrul Poliţiei municipiului Târgovişte şi a Secţiilor de Poliţie Rurală 1-5, au desfăşurat o acţiune pe linia verificării legalităţii transportului de mărfuri şi persoane cât şi pentru reducerea riscului rutier.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 306 sancţiuni contravenţionale, din care 290 pentru nerespectarea normelor de circulaţie conform OUG 195/2002.

Totodată, poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale potrivit Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 5 pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 48.970 de lei.

Exemplu :

Poliţiştii au oprit în trafic pentru control o autoutilitară condusă de numitul B.G., de 22 de ani, din comuna Cojasca.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul transporta legume şi fructe, fără a deţine documente legale de provenienţă sau transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia conform Legii 12/1990, iar întreaga cantitate de legume şi fucte a fost ridicată în vederea confiscării.

Promovarea conceptului de „poliţie de proximitate” în mediul rural !

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa-Serviciul de Ordine Publică, în baza Proiectului „ Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de rromi sau în cele dezavantajate din punct de vedere socio-economic”, au organizat o întâlnire, în comuna Cojasca, la care au participat reprezentanţii administraţiei publice locale şi ai comunităţii de rromi.

Întâlnirea a avut ca scop discutarea şi soluţionarea problemelor referitoare la menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în localitatea Cojasca cât şi iniţierea unor acţivităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, de natură contravenţională sau penală.

Pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică, pe raza comunei vor fi montate camere de supraveghere.

În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a violenţei intrafamiliale, poliţiştii , în parteneriat cu autoritătile publice locale, vor demara campanii de informare a comunităţii, referitoare la consecinţele unui comportament neadecvat atât în rândul copiilor cât şi al adulţilor.

Poliţiştii efectuează cercetări în cazul unui bărbat depistat la volanul unui autovehicul, confecţionat artizanal şi neînmatriculat, fără permis de conducere

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit pentru control, pe DN 1A, un autovehicul, condus de numitul N.I., de 30 de ani, comuna Băleni.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că autovehiculul era neînmatriculat şi confecţionat artizanal, din componentele mai multor vehicule.

Totodată, poliţiştii au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped de art. 85 şi art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002.

Poliţiştii rutieri au depistat trei bărbaţi care conduceau pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii rutieri au depistat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 65 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice autovehicule, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testaţi cu aparatul etilotest, cei trei au prezentat o îmbibaţie alcoolică de 0,44 , 1,09 şi 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped de art. 87 alin 1 din OUG 195/2002.

Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţia dâmboviţeană vă informează:

o Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic şi determinând astfel creşterea şanselor de implicare în accidente rutiere.

o Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

o De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere al acestora este reţinut, fără drept de circulaţie.

o Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurarii probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

o Sub limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă, în valoare de 720 de lei.

Cinci persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti au oprit în trafic pentru control o autoutilitară, condusă de numitul P.J., de 43 de ani, din comuna Cobia.

În autoutilitară, au fost identificaţi ca şi pasageri, numiţii T.C., de 29 de ani, C.B., de 21 de ani, N.I., de 22 de ani şi N.M., de 32 de ani, toţi din comuna Cobia.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că susnumiţii transportau 28 de segmente de ţeavă metalică, cu diametre de 11, respectiv 15 cm, sustrase din zona unui parc petrolier din comuna Cobia, pe care, ulterior, le valorificau la un centru de colectare deşeuri feroase.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.