mie. oct. 23rd, 2024

Până la orele 08:00, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa nu au fost înregistrate sesizări privind încălcări ale Legii numărul 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, procesul de votare desfăşurându-se fără probleme.

Precizăm faptul că, din cauza precipitaţiilor din timpul nopţii , trei secţii de votare nu au fost încă deschise, în localităţile Muscel şi Cândeşti. Reamintim că, dacă se vor constata încălcări ale legii, echipele de cercetare constituite la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie vor acţiona cu fermitate şi îi vor sacţiona pe cei care se fac vinovaţi.

Încălcarea normelor referitoare la fraudarea votului sau la darea şi primirea de mită electorală poate fi sancţionată cu până la 5 ani închisoare.

De asemenea, este interzis accesul în cabina de vot cu orice mijloace de înregistrare video sau foto.

Reprezentantii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor vor asigura ordinea şi siguranţa în această perioadă, dar şi paza secţiilor de votare din judeţul Dâmboviţa.

În cazul în care cetăţenii constată fapte de încălcare a legislaţiei electorale, le recomandăm să se adreseze la orice unitate de poliţie sau să apeleze 112, pentru a fi demarate cercetări în conformitate cu legislaţia în vigoare.