2 mai 2024
Dâmboviţa – Taximetriştii, luaţi în vizor; Găeşti – Furt suspect; Comercianţii de pâine, în miezul verificărilor

Dâmboviţa – Taximetriştii, luaţi în vizor; Găeşti – Furt suspect; Comercianţii de pâine, în miezul verificărilor

Poliţiştii au depistat în flagrant două persoane, în timp ce sustrăgeau material lemnos

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Dragomireşti au surprins în flagrant două persoane, în timp ce sustrăgeau material lemnos dintr-o pădure de pe raza localităţii.

Poliţiştii au procedat la identificarea celor două persoane, ca fiind S.M., de 24 de ani şi I.G., de 21 de ani, ambii din localitate, pe numele acestora fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 108 alin. 1 şi art. 110, alin. 1 din Legea 46/2008, materialul lemnos fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Comercianţii de produse de panificaţie, controlaţi de poliţişti!

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au organizat o acţiune pe linia verificării legalităţii transportului şi comercializării de produse de panificaţie.

Cu această ocazie, poliţiştii au oprit în trafic pentru control o autoutilitară, în care erau transportate produse de panificaţie, în vederea comercializării pe raza localităţii Gura Foii, fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, întreaga cantitate de marfă transportată fiind ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii taximetriei ilegale

În perioada 21-28 ianuarie 2013, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, în colaborare cu specialişti din cadrul R.A.R şi I.S.C.T.R au organizat o acţiune pe raza municipiului Târgovişte, pe linia verificării legalităţii transportului de persoane, ocazie cu care au fost oprite în trafic pentru control un număr de 40 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 28 000 lei.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni privind exercitarea fără drept a unei profesii pentru care legea prevede autorizaţie, fiind depistaţi 4 conducători auto, cu vârste cuprinse între 25 şi 53 de ani, care efectuau transporturi de persoane pe diferite rute, fără autorizaţie, solicitând pasagerilor sume de bani cuprinse între 3 şi 7 lei, în funcţie de distanţa parcursă.

În urma activităților specifice desfăşurate, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni şi Secţiei numărul 7 Poliţie Rurală Fieni au identificat și reținut autorul în cazul unui furt, comis pe raza comunei Moroeni.

În sarcina acestuia s-a reținut că în cursul anului 2012 a sustras 100 de metri liniari de glisieră metalică de protecţie a DN 71.

Autorul, identificat ca fiind C.I., de 20 de ani, din comuna Moroeni, a fost reținut de poliţişti pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Politiştii din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti au fost sesizaţi de o femeie, în vârstă de 35 de ani , cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în apartamentul său, de unde au sustras suma de 100 de euro şi mai multe bijuterii din aur.

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii vor avea o prezenţă activă în scolile dâmboviţene!

În vederea îmbunătăţirii climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, poliţia dâmboviţeană va lua toate măsurile specifice, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru ca elevii să fie instruiţi cu privire la respectarea regulamentului intern şi a legislaţiei în vigoare.

În acest sens, fiecare unitate de învăţământ aflată în responsabilitate va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, patrulele de poliţie fiind prezente permanent în zona şcolilor.

De asemenea, pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate astfel încât, în cazul oricărui eveniment, acesta să fie cunoscut de elevi şi contactat în cel mai scurt timp.

Lucrătorii Poliţiei Rutiere vor fi prezenţi, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

De asemenea, poliţiştii de siguranţă publică vor avea o prezenţă activă în teren, asigurându-se astfel supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Vor continua activităţile de identificare şi control al tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

Totodată, în vederea reducerii riscului de implicare a elevilor în accidente rutiere, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire/defluire a elevilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial