6 mai 2024
Dâmboviţa – Poliţiştii, cu ochii pe şoferii care NU poartă centura de siguranţă!

Dâmboviţa – Poliţiştii, cu ochii pe şoferii care NU poartă centura de siguranţă!

Neutilizarea centurii de siguranţă, sancţionată de poliţiştii rutieri !

În perioada 09-22 septembrie a.c., la nivel naţional se desfăşoară o amplă acţiune a Poliţiei Rutiere având drept scop impunerea utilizării centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie pentru copii.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa şi Formaţiunilor de profil, au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu utilizează centura de siguranţă pe timpul deplasărilor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au procedat la sancţionarea a 134 de conducători auto pentru neportul centurii de siguranţă.

Totodată, alţi 17 conducători auto au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri pentru utilizarea telefonului mobil, fără dispozitivul „mâini libere”.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la peste 16000 de lei.

Tânăr, de 18 ani, reţinut pentru furt calificat!

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgovişte-Biroul de Investigaţii Criminale au probat activitatea infracţională a unui tânăr de 18 ani, suspectat de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În sarcina acestuia, s-a reţinut că în data de 08 septembrie 2013, împreună cu alţi doi tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 19 ani, au pătruns în depozitul unei societăţi comerciale, de unde au sustras mai multe bunuri.

Tânărul a fost reţinut de poliţişti pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Peste 2000 de kilograme de porumb au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării

În urma unei acţiuni organizate pe linia verificării legalităţii transportului de cereale, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Titu-Formaţiunea de Investigare a Fraudelor au depistat un conducător auto în timp ce transporta produse cerealiere, fără documente legale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că între cantitatea menţionată pe avizul de însoţire a mărfii şi cea transportată există o diferenţă de 2130 de kilograme de porumb.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar întreaga cantitate de porumb a fost ridicată în vederea confiscării.

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pe linia verificării autovehiculelor destinate transportului de elevi

În perioada premergătoare începerii anului şcolar, poliţia rutieră dâmboviţeană va desfăşura o serie de activităţi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii rutieri vor verifica aspecte în ceea ce priveşte:

– valabilitatea inspecţiei tehnice periodice ;

– existenţa asigurării de răspundere civilă auto obligatorie;

-deţinerea de către conducătorii auto a unui certificat de competenţă profesională, categoria corespunzătoare a permisului de conducere şi valabilitatea acestuia.

Totodată, reprezentanţii poliţiei rutiere vor instrui conducătorii de autovehicule cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial