27 aprilie 2024
Dâmboviţa – Pagube URIAŞE după viiturile care au lovit judeţul!

Dâmboviţa – Pagube URIAŞE după viiturile care au lovit judeţul!

Instituția Prefectului Dâmbovița, vă aduce la cunoștință datele ce au fost centralizate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, ca urmare a evaluării pagubelor înregistrate în perioada 12-27 iunie 2013.

În acest interval, precipitațiile abundente au condus la producerea a numeroase pagube materiale, distrugerea și avarierea unor obiective de drumuri și poduri, locuințe, anexe gospodărești și utilități publice, determinând disfunctionalități la nivelul localităților afectate.

De asemenea, de-a lungul râurilor Dâmbovița, Ialomița și afluenților săi, s-au înregistrat mai multe sectoare cu degradări majore unde sunt necesare lucrări de amenajare a albiei, regularizare și consolidare a malurilor.

Valoarea totala estimată a pagubelor este de 16.951.000 lei.

Localitățile afectate sunt următoarele: Bărbulețu, Malu cu Flori, Moroeni, Pucheni, Râu Alb, Runcu, Tătărani, Ulmi, Văleni Dâmbovița, Vișinești, Voinești și Vulcana Băi.

In ceea ce privește culturile afectate în urma grindinei, Direcția pentru Agricultură a județului Dâmbovița estimează valoarea totală a pierderilor : 16.516.388,5 lei. Suprafața totală afectată: 2929,32 hectare iar culturile predominante: pomi, legume, porumb, fânete, orz, grâu, cartofi, rapiță.

În vederea remedierii situației privind calamitățile produse în Dâmbovița, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a transmis forurilor de la nivel central (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice), adrese prin care s-a solicitat sprijin financiar pentru unitățile administrativ- teritoriale afectate.

Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial