joi. oct. 24th, 2024

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Voineşti au depistat la volanul unui autoturism un conducător auto sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Voineşti au oprit în trafic pentru control un autoturism care circula pe D.C 126, pe raza comunei Bărbuleţu.

Cu această ocazie, poliţiştii l-au identificat pe numitul N.R., de 38 de ani, din Bărbuleţu, care, fiind testat cu aparatul etilotest, prezenta o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (art. 87 alin.1 din OUG 195/2002).

• Abaterile săvârşite de conducătorii auto, sancţionate de poliţiştii rutieri!

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au organizat şi executat o acţiune preventivă vizând combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Cu această ocazie, au fost aplicate 87 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13 000 de lei, fiind sancţionaţi 11 pietoni.

Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere.

• Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au acţionat pe linia respectării Legii 103/1992 privind comercializarea ilegală a obiectelor de cult

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii 103/1992, ocazie cu care au fost verificaţi 5 agenţi economici.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora însumând 2000 de lei.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vderea confiscării 520 de lumânări tip candelă, în valoare totală de 1600 de lei.

• 2 bărbaţi au fost depistaţi de poliţişti după ce au sustras cablu telefonic

În urma activităţilor de cercetare, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au probat activitatea infracţională a doi tineri cu vârste cuprinse între 20-21 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În sarcina acestora s-a reţinut că în seara de 02.02. 2013, în jurul orelor 18:30, au sustras de pe raza comunei Măneşti 25 de metri de cablu telefonic, ce se afla amplasat pe canalul tehnic care traversează râul Dâmboviţa.

Pe numele acestora s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.