25 aprilie 2024
Dâmboviţa – Necazuri pentru cei mari, bucurii pentru cei mici

Dâmboviţa – Necazuri pentru cei mari, bucurii pentru cei mici

În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În urma precipitaţiilor abundente căzute ieri, 31 mai 2012, pompierii de la Detaşamentul Moreni au fost solicitaţi pe strada A.I.Cuza din Mun.Moreni, iar pompierii de la Detaşamentul Găeşti în comuna Ludeşti – sat Scheiu de Jos, pentru a evacua apa acumulată în beciurile locuinţelor;

• Tot ieri, la ora 12:57, pompierii de la Detaşamentul Pucioasa au fost solicitaţi la un bloc de locuinţe situat pe strada Gării din oraşul Pucioasa pentru a debloca uşa unui apartament, unde o persoană căreia i se făcuse rău se afla căzută în locuinţă. Pompierii au acţionat pentru deblocarea uşii apartamentului, persoana fiind transportată la ambulanţă;

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 9 solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, dureri lombare şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

* * * Pe 1 iunie 2012, cu ocazia “Zilei Copilului” , Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa a organizat “Ziua Porţilor Deschise în toate subunităţile din judeţ, ocazie cu care copiii au putut vedea şi “testa pe viu” tehnica şi echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, câteva exerciţii demonstrative din programul de pregătire al pompierilor militari, primind şi informaţii despre misiunile pe care le desfăşurăm.

Un grup aparte de copii de la Grădiniţa „Rază de Soare” din mun.Târgovişte, îmbrăcaţi în costume populare, în semn de mulţumire pentru atenţia care le-a fost acordată, au susţinut un scurt moment artistic (de dansuri populare) în faţa pompierilor de la Detaşamentul Târgovişte, care i-au aplaudat “la scenă deschisă”.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial