Poliţiştii au depistat într-un autoturism 45 de litri de băuturi spirtoase, care nu aveau aplicate timbre fiscale.
Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au organizat o acţiune pe raza comunei Valea Mare, ocazie cu care au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3450 lei.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de numitul P.O., de 38 de ani, din Târgovişte, în care era transportată cantitatea de 45 de litri de băuturi spirtoase, cu miros specific de vodcă, fără a fi timbrate şi mai multe mărfuri alimentare şi nealimentare, în valoare de 1000 de lei, pentru care nu deţinea documente de provenienţă.
Pe numele conducătorului auto, poliţiştii au întocmit dosar penal, totodată fiind sancţionat contravenţional conform Legii 12/ 1990 , cu amenda în valoare de 1500 de lei.
Poliţiştii vă atrag atenţia cu privire la înşelăciunile prin telefon, sub pretextul implicării unei rude într-un eveniment rutier
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa efectuează cercetări în cazul unei infracţiuni de înşelăciune prin telefon, după ce la data de 26 iunie a.c., numita B.M., de 61 de ani, din localitate a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi avocat şi care i-a solicitat să depună o sumă de bani într-un cont bancar, necesară pentru plata operaţiei fiului său, implicat într-un accident rutier.
Fără a verifica aspectele semnalate, numita B.M a depus în respectivul cont bancar suma de 4390 de lei.
Pentru a nu deveni victima unei astfel de înşelăciuni, poliţia vine în sprijinul cetăţenilor cu următoarele precizări :
În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări;
Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la Poliţie, instituţie abilitată să instrumenteze cazul respectiv, sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse;
Nici victima şi nici autorul unui accident nu au nevoie de bani pentru a primi îngrijiri medicale . Este adevărat că unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, însă nu este cazul serviciilor medicale de urgenţă.
De aceea, nu trimiteţi bani prin intermediul unor persoane necunoscute şi nu depuneţi bani în conturi bancare ce vă sunt comunicate prin telefon, sperând astfel că îi veţi ajuta pe cei dragi.
INDISCIPLINA BICICLIŞTILOR ŞI A CONDUCĂTORILOR DE MOPEDE, –CAUZĂ GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE !
Poliţia dâmboviţeană vă informează :
De la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului au fost înregistrate 8 accidente rutiere în care au fost implicate mopede, din care două accidente grave, soldate cu rănirea gravă a două persoane şi rănirea uşoară a altor două şi 6 accidente uşoare.
Totodată, au fost înregistrate 29 de accidente rutiere, din care 7 grave şi 22 uşoare, în care au fost implicaţi biciclişti şi 3 accidente uşoare cu implicarea motocicliştilor.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi mopedişti şi biciclişti, poliţiştii rutieri recoamndă conducătorilor auto:
• respectaţi-vă partenerii de trafic vulnerabili şi acordaţi-le prioritate când, potrivit legii, au acest drept; amintiţi-vă că nu sunteţi singuri pe drum, partenerii de trafic din categoria biciclişti, deşi sunt mai mici si mai vulnerabili, au aceleaşi drepturi şi obligaţii ca şi dumneavoastră; • respectaţi limitele legale de viteză şi amintiţi-vă că strada nu este pistă de concurs: sunteţi parteneri în traficul rutier şi nu concurenţi; • reduceţi viteza de deplasare în apropierea trecerilor pentru pietoni şi opriţi pentru a permite pietonilor traversarea străzii în siguranţă; • nu opriţi în locuri interzise, pe trotuare sau piste pentru biciclişti!
Bicicliştilor, poliţiştii rutieri pe recomandă:
• dotaţi-vă bicicleta potrivit reglementarilor legale în vigoare, cu sistem de iluminat, catadioptru, oglinda retrovizoare şi avertizor sonor; • purtaţi cască şi vestă reflectorizantă, chiar şi pe timp de zi, pentru a fi vizibil în trafic; • asiguraţi-vă temeinic şi semnalizaţi înainte de orice schimbare a direcţiei de mers; • nu uitaţi că bicicleta este un vehicul şi prin urmare, vă este interzisă traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni atunci când vă deplasaţi pe bicicletă; • pentru a conduce o bicicleta pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani
TREI INFRACŢIUNI REŢINUTE ÎN SARCINA UNUI BĂRBAT DIN LOCALITATEA CRÂNGURILE
Poliţiştii au depistat în flagrant un bărbat care a sustras un motor electric de sondă. Acesta nu deţinea permis de conducere şi se afla la volan sub influenţa băuturilor alcoolice
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au depistat un bărbat din comuna Crângurile, în timp ce conducea pe DJ 702 A, un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, poliţiştii au depistat un motor electric de sondă ce fusese sustras de la o sondă de pe raza comunei Hulubeşti.
Pe numele conducătorului auto, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infrcaţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi furt calificat.
POLIŢIA ORAŞULUI FIENI CONTINUĂ ACŢIUNEA „ SCUTUL PĂDURII ”
Poliţiştii au depistat în trafic o autoutilitară în care era transportat material lemnos, fără documente legale de provenienţă.
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni l-au depistat pe numitul S.S., din comuna Vârfuri, în timp ce conducea o autoutilitară, în care era transportat material lemnos, esenţă răşinoase, fără documente legale de provenienţă.
Pe numele conducătorului, poliţiştii au întocmit dosar penal, întreaga cantitate de material lemnos aflată la faţa locului fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.
Prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în sectorul silvic constituie o preocupare majoră a Poliţiei Române, în perioada 01 mai -31 decembrie 2013, fiind desfăşurat la nivel naţional proiectul „Scutul Pădurii 2013”.
La nivel judeţean, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice s-a constituit un plan de măsuri cu implicarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia Silvică Dâmboviţa, Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Judeţean, Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor- Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dâmboviţa .
Proiectul are ca scop combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, apărarea fondului forestier naţional, a integrităţii acestuia şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită şi a evaziunii fiscale, precum şi protecţia mediului înconjurător.