28 aprilie 2024
Dâmboviţa în siguranţă s-a lăsat RĂU pentru 389 de şoferi!

Dâmboviţa în siguranţă s-a lăsat RĂU pentru 389 de şoferi!

389 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii dâmboviţeni, ieri, 22 iunie, în cadrul acţiunii ”Dâmboviţa în siguranţă”

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa s-a desfăşurat acţiunea ”Dâmboviţa în siguranţă”, un ansamblu de activităţi preventiv-reactive, în sistem integrat, ce au avut drept obiectiv asigurarea unei prezenţe active a poliţiştilor în teren, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi asigurarea cadrului operaţional necesar diminuării fenomenului infracţional. Acţiunea s-a desfăşurat în municipiile Târgovişte şi Moreni, în oraşul Găeşti, în mai multe localităţi rurale, dar şi pe tronsoanele de drum naţional care tranzitează judeţul Dâmboviţa, fiind angrenaţi 129 de poliţişti.

Cu această ocazie au fost aplicate 389 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare însumează 74710 lei. Totodată au fost constatate 6 infracţiuni, au fost reţinute 26 de permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

1.Cu ocazia activităţilor executate de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Financiare Dâmboviţa, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Dâmboviţa, au fost verificaţi 25 de agenţi economici, pentru abaterile constatate fiind aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 24.500 lei.

Totodată au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare 6.577 lei, din care: 1.247 Kg. legume şi fructe în valoare de 5.247 lei, 80 pachete de ţigări în valoare de 1.000 lei şi 30 l. alcool în valoare de 330 lei.

• 2. Lucrătorii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Dragomireşti, împreună cu lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, au executat o acţiune la centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase de pe raza comunelor Măneşti şi Lucieni, ocazie cu care, la sediul unei societăţi comerciale din comuna Lucieni a fost găsită cantitatea de 15 t. deşeuri feroase, pentru care numitul R.M., administratorul societăţii, nu deţinea documente de provenienţă, iar cantitatea respectivă nu era evidenţiată în fişa de magazie, neexistând notă de recepţie. S-a luat măsura lăsării în custodia administratorului a cantităţii de deşeuri, până la definitivarea cercetărilor.

• 3. Ieri, 22.06.2012, Poliţia Oraşului Găeşti a fost sesizată de numitul R.I., din comuna Mogoşani, administrator al unui centru de colectare materiale feroase, cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, a fost înşelat cu suma de 300 lei de către trei persoane necunoscute care se foloseau de calitatea inspectori Sanepid. În urma cercetărilor efectuate , poliţiştii i-au identificat pe suspecţi în persoana numiţilor G.I., de 53 de ani, din comuna Ciorogârla, B.A., de 32 de ani, din municipiul Bucureşti, şi N.F., de 30 de ani, din comuna 1 Decembrie, judeţul Ilfov, în sarcina acestora stabilindu-se că, folosindu-se de calitatea de inspector Sanepid, în data de 22.06.2012, au pretins şi obţinut suma de 800 lei, de la doi administratori ai unor centre de colectare materiale feroase. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţilor vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215, al. 2 C.P., urmând a fi propusă soluţie legală prin Parchet.

• 4. În urma activităţilor specifice desfăşurate de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte, a fost depistat numitul O.S., de 33 de ani, din municipiul Târgovişte, pe numele căruia Tribunalul Bucureşti emisese mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 1 an închisoare, pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 25 din Legea nr.365/2002 privind comerţul electronic. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

• 5. Pe D.N. 72, pe raza localităţii Dumbrava, poliţiştii rutiri l-au depistat pe numitul S.E., de 34 ani, din municipiul Târgovişte, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,88 ml./l alcool pur în aerul expirat). Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial