29 martie 2024
Cutia cu emoţii, kit-ul care îi ajută pe copii să-şi depăşească temerile

Cutia cu emoţii, kit-ul care îi ajută pe copii să-şi depăşească temerile

emo10Un psiholog din Târgovişte a creat cutia cu emoţii, un kit care îi ajută pe copii să-şi depăşească temerile.

emo9Cei mici se joacă şi totodată învaţă şi înţeleg mai bine stările de spirit. Părinţii care au apelat deja la această metodă spun că se văd schimbări în bine în comportamentul copiilor.

emo7Într-o librărie din Târgovişte, pe lângă cărţi şi jucării, copiii au găsit şi cutia cu emoţii – kit-ul de dezvoltare emoţională care conţine cartonase cu emoticoane.

“Am descoperit că avem toţi alte emoţii şi că pot fi bune, pozitive şi nepozitive”.

emo5“Foarte frumos şi educativ. Cea mai frumoasă emoţie care se poate recunoaşte este bucuria de pe chipurile celorlalţi”.

“Ne-ar ajuta să avem emoţiile mai stabile”.

“Am aflat că unii copii au aceeaşi emoţie preferată”.

emo4Cei mici au descoperit sentimente noi jucându-se, cum ar fi extazul.

Părinţii sunt mulţumiţi şi spun că progresele se observa deja.

emo1Mamă: “Prin joc, prin activităţi ludice, copiii pot învăţa în primul rând să îşi recunoască emoţiile şi după aceea să le gestioneze”.

emo2Mamă: “Prin mimarea emoţiei, a trecut peste frică, peste teama pe care o avea, l-a ajutat foarte mult”.

emo3Liliana Neagu, psiholog: “Copiii imită reacţiile adulţilor şi prin joc învaţă să îşi dezvolte capacitatea de identificare şi de punere în aplicare a emoţiilor”.

Autoarea kitului de dezvoltare emoţională spune că astfel de jocuri îi ajută enorm pe cei mici să prindă mai multă încredere în ei.

emoPsiholog Mihaela Gherca, autoarea kit-ului de dezvoltare emoţională: ”În felul acesta pregătim generaţiile viitoare care vor reuşi să gestioneze diferit situaţiile care apar şi să îşi folosească inteligent emoţiile.”

emo6Psihologul speră să colaboreze cu cât mai multe grădiniţe şi şcoli, iar cutia cu emoţii să ajute cât mai mulţi copii.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial