25 aprilie 2024
Cursuri de autoapărare, pentru fete, la Târgovişte! Ce surprize au avut participantele

Cursuri de autoapărare, pentru fete, la Târgovişte! Ce surprize au avut participantele

autop3Un sportiv de performanţă organizează cursuri de autoapărare, pentru fete, la Târgovişte.

Ideea i-a venit după tragedia de la Caracal, iar maestrul în artele marţiale spune că după doar câteva lecţii, cursantele vor reuşi să ţină piept potenţialilor atacatori.

autop1Când au auzit că se organizează astfel de cursuri, mai multe tinere din Târgovişte s-au înscris imediat pentru a învăţa cum să facă faţă unor situaţii limită.

autop2În cadrul cursurilor de autoapărare, specialiştii îi învaţa pe cursanţi cum să îşi folosească braţele, picioarele, dar mai ales forţa minţii.

autop7Cosmina Lirca, cursantă: “Mi se pare important pentru o femeie să deţină nişte mijloace de a se apăra. E important să te zbaţi, să te protejezi, cât apuci, unde apuci, să dai efectiv, ca să scapi!”

Organizatorul spune că a învăţat deja mai multe femei, atât din ţară cât şi de peste hotare, cum să se protejeze în fața agresorilor.

autopVasile Lupașc, organizator cursuri de autoapărare: ”În special după cazul din Caracal, am primit foarte multe cereri pentru această secţie de autoapărare. Procedee foarte simple care să îţi permită să scapi într-o secundă de un potenţial agresor este surprinzător cât de greu devine pentru acel răpitor să o care dacă da din mâini şi din picioare.”

Tinerele participante au avut ocazia să îi cunoască şi pe vestitul psiholog criminalist Tudorel Butoi şi pe sensei Florentin Marinescu, veniţi special din Capitală pentru lansarea cursului de autoapărare.

autop8Tudorel Butoi, psiholog criminalist: “Tinerele trebuie să fie realiste, să îşi asume acest mod de a coexista cu violenţa unor accidentaţi din punct de vedere psihologic şi să se implice în ceea ce înseamnă puţin stima de sine ridicată, autoapărare, respect, capactitate de a-şi manageria comportamentul”.

autop6Florentin Marinescu: “Dacă vin şi fac numai partea de thai soo, de pregătire fizică, înseamnă deja ceva câştigat, mult mai mult decât statul pe telefon. Îţi dă o anumită încredere în sine”.

autop4O şedinţă de o oră la cursul de autoapărare costa 25 de lei.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial