Ideea i-a venit după tragedia de la Caracal, iar maestrul în artele marţiale spune că după doar câteva lecţii, cursantele vor reuşi să ţină piept potenţialilor atacatori.
Când au auzit că se organizează astfel de cursuri, mai multe tinere din Târgovişte s-au înscris imediat pentru a învăţa cum să facă faţă unor situaţii limită.
În cadrul cursurilor de autoapărare, specialiştii îi învaţa pe cursanţi cum să îşi folosească braţele, picioarele, dar mai ales forţa minţii.
Cosmina Lirca, cursantă: “Mi se pare important pentru o femeie să deţină nişte mijloace de a se apăra. E important să te zbaţi, să te protejezi, cât apuci, unde apuci, să dai efectiv, ca să scapi!”
Organizatorul spune că a învăţat deja mai multe femei, atât din ţară cât şi de peste hotare, cum să se protejeze în fața agresorilor.
Vasile Lupașc, organizator cursuri de autoapărare: ”În special după cazul din Caracal, am primit foarte multe cereri pentru această secţie de autoapărare. Procedee foarte simple care să îţi permită să scapi într-o secundă de un potenţial agresor este surprinzător cât de greu devine pentru acel răpitor să o care dacă da din mâini şi din picioare.”
Tinerele participante au avut ocazia să îi cunoască şi pe vestitul psiholog criminalist Tudorel Butoi şi pe sensei Florentin Marinescu, veniţi special din Capitală pentru lansarea cursului de autoapărare.
Tudorel Butoi, psiholog criminalist: “Tinerele trebuie să fie realiste, să îşi asume acest mod de a coexista cu violenţa unor accidentaţi din punct de vedere psihologic şi să se implice în ceea ce înseamnă puţin stima de sine ridicată, autoapărare, respect, capactitate de a-şi manageria comportamentul”.
Florentin Marinescu: “Dacă vin şi fac numai partea de thai soo, de pregătire fizică, înseamnă deja ceva câştigat, mult mai mult decât statul pe telefon. Îţi dă o anumită încredere în sine”.
O şedinţă de o oră la cursul de autoapărare costa 25 de lei.
Sursa: Pro TV