20 aprilie 2024

Cupa României: Urban Titu – Chindia Târgovişte 0 -1

urbancupUrban Titu a părăsit Cupa României dramatic, după ce a fost învinsă de Chindia Târgovişte, cu scorul de 1-0, în ultimele secvenţe ale meciului. Gruparea din sudul judeţului a avut posibilitatea de mai multe ori să străpungă buturile târgoviştene, dar de fiecare dată Zeiţa Fortuna le-a jucat feste elevilor lui Rică Neaga, în disputa din turul secund al competiţiei Ko.

Împotriva unui adversar bine organizat în teren, Urbanul a încercat să lovească, pentru început, prin Corbu, dar şutul acestuia din lovitură liberă a trecut peste poartă. Apoi, la începutul actului secund secund, încercările de gol ale lui Cârstea şi Dicu au avut aceeaşi soartă precum ale jucătorului cu numărul şapte.

Pe final de joc, Titu a avut posibilitatea să îngenuncheze echipa lui Nicu Croitoru, dar, în trei rânduri Cornel Calofir nu a putut să-l învingă niciodată pe Omuţ, din zona suprafeţei de pedeapsă. În ceea ce a privit Chindia, aceasta a izbutit golul izbăvitor, prin Cherchez, în minutul 90+3 după ce în prealabil, Iordan s-a remarcat din plin la şuturile puternice ale lui Grigore, Săndulescu sau Anton.

Prestaţia modestă a arbitrului Alexandru Filip a făcut ca înfruntarea de pe „Orăşenesc” să fie una tensionată şi plină de nervi. Mai mult de atât, din cauza intrărilor tari, „fluieraşul” a arătat câte o eliminare în dreptul fiecărei formaţii, după contabilizarea a două cartonaşe galbene.

Dacă la Chindia Ispas a văzut culoarea roşie a cartonaşului în prima repriză, la Urban, Butoi l-a copiat în partea secundă a întâlnirii. Pe de altă parte, în finalul primei reprize, arbitrul a dezavantajat Titu, când nu i-a acordat cartonaş roşu lui R. Dobre, în urma unui atac dur, din spate, la Mirescu. După eliminarea din Cupă, Urbanul va continua programul normal de pregătire în vederea noului campionat, acolo unde obiectivul principal va fi o clasare în primele cinci locuri.

Pentru fotbaliştii lui Neaga vor urma, săptămâna viitoare, efectuarea unui cantonament centralizat la Baza Sportivă de la Hagioaica şi susţinerea a trei meciuri amicale, împotriva unor adversari precum FC Clinceni, FC Olt Slatina şi Atletic Bradu.

Urban Titu – Chindia Târgovişte    0-1 (0-0)

 

Marcator: Cherchez (90+3).

 

Urban: Iordan – Pâslaru, Ştefănescu, Butoi, Mirescu – Dicu, Penescu (64 C. Calofir) – Corbu, Cârstea (86 Ivaşcu), Rădescu – Petculescu (76 Neguţ). Antrenor: Adrian Neaga.

Chindia: Omuţ – Pătru, C. Dinu, Ispas, Cernea – Voinea, Anton – R. Dobre (46 Săndulescu), Cherchez, Grigore – Popa. Antrenor: Nicu Croitoru.

 

Au arbitrat: Alexandru Filip (Ulmi) – Emil Mateescu, Bianca Florea (ambii din Ploieşti).

 

Cartonaşe galbene: Corbu (7), Pâslaru (26), Butoi (62, 66), Neguţ (80), Cârstea (85)/ Ispas (18, 28), R. Dobre (43), Cherchez (90+3).

 

Cartonaşe roşii: Butoi (66)/ Ispas (28).

 

Declaraţii

Adrian Neaga – antrenor Urban: „Este dureros pentru băieţi după această eliminare. Mă bucur că au avut o evoluţie bună şi au dat totul pe teren. Am spus înainte de meci că vom opune o rezistenţă pe măsură celor de la Chindia, iar acest lucru s-a văzut din plin pe teren. Mă bucur că băieţii au înţeles ceea ce le-am cerut şi îi felicit pentru dăruirea de care au dat dovadă în cele 90 de minute. Este păcat că am luat gol la ultima fază a meciului. Era mai frumos dacă se ajungea în prelungiri. Părerea mea este că adversarul a avut noroc în acest joc”

 

Alexandru Iordan – portar Urban:  „Noi n-am fost atenţi în final de joc şi astfel am fost nevoiţi să pierdem jocul cu 1-0. În acest meci mi-am făcut datoria aşa cum şi-au făcut-o şi colegii mei. Până la urmă acesta este fotbalul şi trebuie să mergem înainte. Pentru noi contează meciurile din campionat unde avem ca obiectiv o clasare cât mai sus”.

 

Nicu Croitoru – antrenor Chindia: „Victorie şi calificare foarte grele pentru noi. A fost un joc mai dificil decât ne aşteptam. Noi ne-am făcut meciul greu după eliminarea lui Ispas. Este bine că ne-am calificat în următoarea fază a competiţiei. Ne aflăm într-o etapă de pregătire centralizată, unde factorul fizic este prioritar. Nu avem încă prospeţimea necesară, dar, în schimb, pregătim un campionat care se anunţă extrem de tare. Au fost un joc echilibrat în care ambele echipe şi-au dorit victoria. În cele din urmă mă bucur că echipa mea a câştigat. Am avut câteva emoţii pe final”.

 

Augustin Voinea – mijlocaş Chindia:O calificare grea şi muncită, ţinând cont că am rămas o bună perioadă de timp în inferioritate numerică. Aveam aşteptări mai mari de la acest meci, dar venim după o perioadă de antrenamente grele. Un meci între echipele dâmboviţene nasc întotdeauna orgolii. Titu s-a văzut că este o echipă  bună şi mult schimbată în bine. În Cupă ne dorim să câştigăm fiecare meci şi să ajungem cât mai sus”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial