29 martie 2024
Cununa Petrolului, un succes de Zilele Municipiului Moreni!

Cununa Petrolului, un succes de Zilele Municipiului Moreni!

cununapÎn cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Moreni, organizate de Primăria Municipiului Moreni și a Consiliului Local Moreni, în perioada 18 – 21 iunie 2015, Cercul de Muzică de la Clubul Copiilor Moreni și administrația locală au organizat cea de a VII-a ediție a Festivalului – Concurs Național de Muzică Ușoară și Muzică Populară ”Cununa Petrolului”, eveniment ce își propune descoperirea și promovarea copiilor talentați.

Nume consacrate ale vieții muzicale românești au venit la Moreni în aceste zile, iar aproximativ 200 de copii și tineri din toată țara s-au  înscris în concurs la secțiunile Grupuri vocal instrumentale pop-rock – creație, muzică ușoară, muzică populară, la categoriile de vârstă 7 – 18 ani.

Prezent la festivitatea de premiere, Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a precizat: ”Festivalul acesta este parte a unei sărbători a municipiului Moreni, la 1584 avem prima atestare a acestei localități. În anul 1845 localitatea a devenit oraș, iar la 19 iunie 2003 Moreni a fost declarat municipiu.

Vă spun: La Mulți Ani, să fiți sănătoși și să facem împreună un oraș mai frumos! Festivalul – Concurs – ”Cununa Petrolului” intră în categoria  lucrurilor făcute de oameni pentru oameni. Sper, ca cei 15 ani de la înființarea municipiului Moreni, să ne aducă  o locație modernizată.

De doi ani am încercat cu domnul primar să redobândim proprietatea acestui imobil. Am reușit, această locație ne-a fost cedată gratuit de Petrom, iar vestea bună este că împreună cu domnul primar am făcut demersurile necesare la Compania Națională de Investiții și până la sfârșitul acestui an vom începe lucrările de reabilitate a Clubului Flacăra.

Va fi în doi ani o casă de cultură așa cum trebuie. Salut și eu cu bucurie membrii juriului acestui concurs, personalități marcante ale vieții culturale și muzicale românești și care au încântat de-a lungul anilor generații întregi.

Iată că și astăzi sunt iubiți și respectați de public. Bine ați venit șa Moreni și vă așteptăm de fiecare dată cu bucurie în județul Dâmbovița!”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial