26 aprilie 2024

Cum s-a întâmplat NENOROCIREA de la Valea Lungă! TOATE detaliile din seara când plutonierul Adrian Buleandră şi-a pierdut viaţa

pompA salvat zeci de vieti, insa pentru el nu s-a putut face o minune.

Este vorba despre un barbat de 46 de ani din Dambovita, plutonier major la un detasament de pompieri, care a murit spulberat de o masina, condusa de un tanar baut. Cumplit este ca, imediat dupa impact, in loc sa ajute, soferul vinovat a fugit impreuna cu amicii sai. Cand l-au gasit politistii, avea 0,80 la mie alcool in aerul expirat.

Barbatul pe care l-a ucis acest tanar era comandantul autospecialelor de pompieri din orasul Moreni. Plutonierul Adrian Buleandra, in varsta de 46 de ani, a participat la zeci de operatiuni si a ajutat multi oameni aflati in situatii limita. In cazul lui a fost neputincios.

Rudele spun ca, sambata dupa amiaza, omul a mers impreuna cu sotia sa in vizita la nasi, la o aniversare. In jurul orei 8 seara cei doi soti se intorceau acasa.

Cei doi aveau de parcurs aproximativ 2 kilometri, prin localitatea Valea Lunga. O masina care venea din spate i-a secerat.

Se pare ca soferul mergea cu mare viteza, spun anchetatorii, iar la un moment dat, din cauza ca pe drum era zapada, a derapat si n-a mai reusit sa controleze volanul, izbindu-i in plin pe cei doi soti. Din pacate, pentru barbat nu s-a mai putut face nimic. Unul dintre tinerii care erau alaturi de sofer confirma ca, inainte de a se urca la volan, prietenul lui bause zdravan.

Soferul si cei doi pasageri au abandonat victimele, dar si masina. Politistii le-au luat insa urma. Intre timp, martorii dadusera alarma si echipajele SMURD incercau sa ajute victimele. Colegii pompierului au facut tot posibilul ca sa-si salveze camaradul.

Soferul a fost retinut pentru 24 de ore, iar procurorii cer sa fie arestat preventiv. La cercetari, politistii au constatat ca avea o alcoolemie de 0,80.

Tanarul este acuzat de ucidere si vatamare corporala grava din culpa. Faptul ca era baut si a fugit ii agraveaza situatia. Alaturi de el au fost audiati si cei doi pasageri.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial